Hvem er vi?

OSI Langrenn er en klubb for langrennsglade studenter i hovedstaden. Vi kjører god, gammeldags langrennstrening gjennom hele året: Løping, elghufs og rulleski i sommerhalvåret, og ski i vinterhalvåret. Vi arrangerer også sosiale arrangementer, fester, treningssamlinger og felles opplegg rundt de store turrennene.

Prøv deg gjerne på noen treninger før du bestemmer deg for om du vil bli medlem eller ikke!

Må jeg være god?

Neida, OSI Langrenn er for skiløpere med alle ferdighetsnivåer! Noen av medlemmene er satsende skiløpere, andre trives best med rolige skiturer i marka. Det sosiale står i fokus, og vi arrangerer samlinger og turer som alle skal kunne være med på, uansett nivå. De ukentlige treningene legger vi opp slik at alle skal ha forutsetning for å kunne delta.

Hva gjør vi?

Gjennom høstsemesteret har vi som regel fire fellestreninger i uka. Følg med på facebook for oppdaterte treningstider.


En treningsuke på høsten kan se slik ut:

Mandag: Løpeintervall. Elghufs med eller uten staver.

Onsdag: Innendørs sirkeltrening på Domus Athletica.

Torsdag: Intervall på rulleski. Stort sett mot Tryvann, innover i Maridalen eller Sørkedalen.

Lørdag eller Søndag: Rolig langtur (løping) i marka. Ruta varieres fra uke til uke, men turen pleier å vare mellom 2 og 2,5 timer.  Av og til forsøker vi å legge turen innom en markastue slik at de som ønsker kan fylle på med en bolle eller vaffel underveis.


Testløp: Gjennom høsten arrangerer vi 2-3 uhøytidlige testløp fra Sognsvannsbommen opp til Ullevålseter. Dette gir en fin pekepinn på hvordan formen utvikler seg gjennom høsten, og er en morsom (og tung) test.


Gjennom vinteren (eller når snøen kommer), går vi på ski. Da kan treningsuka se ca sånn ut:

Mandag: Intervall, valgfri stilart (Skøyting eller klassisk). 

Onsdag: Innendørs sirkeltrening på Domus Athletica.

Torsdag: Intervall eller teknikktrening, valgfri stilart. Ofte også med f.eks. stafetter og annen moro.

Lørdag eller søndag: Rolig langtur i marka. Distanse tilpasses forholdene og antall deltakere.


Klubbmesterskap: I løpet av sesongen arrangerer vi to klubbmesterskap; Ett i klassisk stil og ett i fri teknikk, begge på 10 km.  Vi har også tidligere arrangert Klubbmesterskap i sprint.

Sosialt og Samlinger


Gjennom året arrangerer vi treningssamlinger, turer og sosiale events for medlemmene våre. Tidligere år har vi blant annet gjennomført:


Høstsamling på Hafjell

Her leier vi hytte på Hafjell og gjennomfører flere gode treningsøkter gjennom helga. Helgas høydepunkt er deltakelse i motbakkeløpet Hafjell Opp for de som ønsker det. De som ikke ønsker å delta stiller som støtteapparat og heiagjeng. Kveldene brukes på felles middager og sosialt.

Hjemmesamling

Hjemmesamling. Vi arrangerer 4 økter gjennom helga. Samlingen avsluttes med felles middag på Skjennungstua.

Juleskisamling på Nordseter

Arrangeres i begynnelsen av desember. Her leier vi en / flere hytter og samler sesongens første kilometere på snø. Dette er en veldig populær samling og har skapt mange gode minner!

Vinterskisamling på KSI-hytta

I Januar samles vi på OSIs egen hytte i Nordmarka, nemlig KSI-hytta. Denne befinner seg rett ved Nordmarkskapellet, så det er bare en kort skitur fra Frognerseteren. Med KSI-hytta som base har vi muligheten til mange fine skiturer gjennom hele helga. På kveldene lager vi felles middag, spiller spill, tar badstu og koser oss.

Utenlandstur

I 2020 reiste vi til Seefeld for å delta i Kaiser Maximillian Lauf. Her bodde vi i Seefeld en langhelg, gikk masse flotte skiturer i alpene og deltok i turrennet Kaiser Maximilian Lauf, på henholdsvis 30 eller 60km distanse. Gode middager, badebasseng, alper og bankett er noen stikkord for oppholdet. Vi tar sikte på å få til flere utenlandsturer i fremtiden!

Skirenn i Norge

Mange av OSI Langrenns medlemmer melder seg gjerne på flere skirenn i løpet av sesongen. Vi har tidligere arrangert felles turer i forbindelse med flere av disse. Da ordner vi transport til og fra rennet, i tillegg til overnatting. Hvert år pleier vi å arrangere en slik tur til Birkebeinerrennet. 

Renn i Osloområdet

Etter f.eks. Holmenkollmarsjen og andre renn i Oslo-området pleier vi å møtes på kvelden for en uhøytidelig bankett. Her hedrer vi gode resultater og snakker bort de dårlige mens vi spiser god mat.

Våryr

Hver vår arrangerer OSI en vårfest for alle undergruppene. Her møter gruppene opp i sitt eget klubbtøy - for langrennsløpere betyr det: fest med kondomdress og drikkebelte! 


Studentlekene:

Hver høst og vinter arrangeres det Studentleker et sted i Norge. OSI Langrenn har de siste årene stillt mannssterke og deltatt i både langrennsøvelsene på vinterstid ( 5-Mil, Sprint og Normaldistanse), og løpeøvelser på høsten (Motbakkeløp). Her er også det sosiale i fokus, og det er stor stas å møte andre studentidrettsklubber fra hele landet! De siste årene har SL blitt arrangert i Tromsø, Trondheim og Bergen. I 2021 skal det arrangeres i Oslo!


Holmenkollstafetten:

OSI Langrenn stiller lag i Holmenkollstafetten sammen med OSI Friidrett. Dette er en tradisjon som har pågått i mange år. På kvelden samles vif or bankett.